Egons analys inför V86 Jägersro/Solvalla onsdag:
Dagens omgång är ganska intressant. Det finns flera chanser att de mest betrodda hästarna faller, och som också är helt överspelade i omgången. Vi väljer därför att gardera dessa, samtidigt som vi istället hittar mindre betrodda spikar mot slutet. Som vanligt satsar vi på stora pengar och full pott!


Avdelning 1.

Omgången börjar med att 9 Armour As, och 1 Chumani delar favoritskapet. Om Armour As hade kommit med form hade jag nog valt att spika denna, men nu är dock läget så att Armour As har dragits med en del problem senaste vilket gör att denna inte går att spika. Chumani är visserligen i form, men springer tidsmässigt inte ifrån tilläggshästarna om någon av dessa gör ett fulländat lopp. På framstpår har vi även andra hästar som nästan lever upp till Chiuminis kapacietet. Jag väljer därför att gardera loppet med flera potentiella skrällar.


Avdelning 2.

Troligtvis kommer 7 No Limit Royalty till spets, då han är snabb i volten från springspår, och kommer då köra där. Går det lite för fort och om 2 Kasper Trot, eller 4 Mellby Granat går upp och trycker till för mycket skulle det lika gärna kunna skrälla utanför denna trio. Jag har valt att fylla på med några farliga skrällar såsom bl.a 9 Qvidjas First som just nu står i 5%, trots att hästen kommer från vinstseger och har full form, och som Janne Korpi beskriver ligger på samma nivå som No Limit Royalty.


Avdelning 3.

Detta lopp är ett kortlopp. Här har vi med 1 Springsteena som borde kunna hålla ut 3 Linda Sånna i spetsstriden. Håller 1 ledning kan denna bli svår att slå trots att hästen nu ligger på 2 %. Detta lopp är egentligen helt öppet enligt mig och vem som helst skulle kunna vinna. 10 Tidore Degato är bästa hästen, men har fått ett dåligt spår vilket jämnar ut loppet, samt att kuskbytet försämrar. Egentligen är den bästa hästen på distansen 9 Oliviera, men hästen är inte helt stabil. Vi plockar även med 4, och 6 som har form. Häst 11 G.R Winnie har vi valt att exkludera från systemet och är en bra häst, som körs av en ung duktig kusk. Hästen är dock likvärdig med flera övriga hästar från mycket bättre spår och därför måste vi välja bort denne.


Avdelning 4.

Även detta lopp är ganska öppet. Vi har här dock bara råd att plocka med 3 hästar. Två stycken hästar sticker ut i detta lopp och är själklara. 6 Dreamgirl Hall som troligtvis försöker komma till tät ganska tidigt, samt 10 Tullibardine Boe, som har full form och kommer från 2 vinster, och kan dessutom avsluta snabbt. Dock är det inte helt säkert att nummer 6 kommer till ledning, då både 3 Marves Diva, och 5 First Mel Hope är startsnabba. Loppet kommer avgöras av den som har bäst dagsform. Vi fyller ut våra två hästar med med vårt tredjeval 5 First Mel Hope som kommer bli farlig på kort distans.


Avdelning 5.

I detta lopp är 1 Elephant storfavorit på 60 %. Jag väljer dock att fylla ut detta lopp då hästen inte alls är så överlägsen att han ska vara så spelad. Visst är hästen fin, men flera saker talar emot att det kanske inte blir så lätt som det ser ut. Hästen kommer troligtvis inte komma till ledning, vilket kan missgynna hästen om bakspårshästarna kommer ikapp innan Elephant gått upp till ledning i ett andra skede. Kanske kommer det också kosta för mycket. Nummer 2 Googal kommer utmana Elephant i startskedet och vi har valt att plocka med denna häst som ligger på 3%. Kanske har inte heller framspårshästarna hårdheten som krävs för att stå emot hästarna från tillägg. Vi har fyllt ut med 5 Vincent As som gynnas av den långa distansen, samt den kunnige 10 Counterfighter.


Avdelning 6.

I detta lopp är 4 Hunt Am storfavorit. Hästen öppnar fort och tar sig troligtvis till ledning om han travar. Hästen är dock för osäker och trots att Örjan kört hästen de två senaste starterna har hästen ändå varit oplacerad. Jag ser därför stora skäl att gardera hästen och sänka favoriten som nu ligger på 50 %, vilket är för högt för hästen. Jag har valt att vi ska ta med 6 Umberto Tilly som faktiskt är minst lika bra som storfavoriten, och vann dessutom senast på en mycket bra tid då han kördes av kusken Mattias Djuse. Jag har även plockat med 12 Capital Gain C.C som nu ligger på ynkliga 2 procent och är en totalt bortglömd häst. Från ett framspår hade jag nog rankat hästen först men nu från ett tolfte-spår kan det ju gå hur som helst. Om kusken lyckas få till en fin körning är jag inte förvånad om hästen vinner loppet, och O. K Blom kommer troligtvis köra hästen på chans och inte riskera att fastna med allt inslåst som senast.


Avdelning 7.

Här finner vi dagens bästa spik. Visst kommer troligtvis 2 Star Advisor Joli till tät, och visst är Pastore Bob mycket bra, men om ingen av dessa har en extremt bra dag kommer ingen kunna stå emot Wild Love. Detta trots att Wild Love idag tyvärr åkte på spår 8. Om Pastore Bob utmanar Advisor Star Joli lite är loppet klart då står ingen emot Wild Love sista 500 m.


Avdelning 8.

Här avslutar vi med omgångens näst bästa spik, som inte är riktigt lika säker, då 2 Alone har lite mindre erfarenhet än vissa andra av de Gulddivisionshästar som den möter i loppet. Spiken baseras dock helt på upplägget att hästen körs till spets och att kusken gasar hela vägen runt, vilket förhoppningsvis håller fram till mål

egonsandelar@sahlinstobak.se

Copyright 2020 All Rights Reserved

Denna webbplats använder cookies. Genom att klicka på "Acceptera" godkänner du vår användning av dem.

Acceptera